Na starinski način, uz brašno, oklagiju i dobru volju, ali i u modernijem duhu, u Medoševcu je održana još jedna „Sukanijada“. Vredne domaćice pripremale su pite sa različitim punjenjima – od sira, zelja i bundeve, do jabuka i tajnih porodičnih receptura koje se prenose s kolena na koleno.

Na manifestaciji se nadmetalo pedesetak domaćica iz Niša, Bele Palanke, Pirota, Babušnice, Aleksinca i Merošine, a žiri i publika imali su priliku da probaju najraznovrsnije ukuse.

„Ove godine donela sam sukanu mohito pitu. Tajni sastojak su šećer i ljubav“, poručila je učesnica Lela Jovanović.

„Dobra sukana pita pravi se od katmar kora koje se premazuju mašću. Kada se suče, kora postaje meka i topi se u ustima“, istakla je Milena Cekić iz Udruženja „Milunka Savić“ iz Malče.

Medoševac je i ovog puta dokazao da tradicija živi – u mirisu i ukusu domaćih pita, ali i u osmesima ljudi koji su se okupili da zajedno slave običaje. Organizator manifestacije bilo je Udruženje „Čarobno znanje“, uz podršku Gradske opštine Crveni Krst.